Myslivecká kuchařka

Dušený muflon se zeleninou

Ingredience:

· 600 g mufloního hřbetu · sůl · mletý černý pepř · 60 g sádla · 40 g cibule · 1 mrkev · 1 malá petržel · kousek celeru · 2 kuličky nového koření · 10 g hladké mouky · citrónová šťáva a kůra · 100 ml červeného vína · cukr


Příprava:

Maso z mladšího muflona odblaníme, omyjeme, osolíme a okořeníme ostatním kořením. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji orestovat do pekáčku na rozehřáté sádlo. Po chvilce přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření a připravené maso. V troubě maso při 200 °C upečeme dočervena. Až je maso měkké, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr podle chuti, trochu nastrouhané citrónové kůry a šťávy, červené víno a povaříme asi 10 minut. Potom omáčku propasírujeme a nalijeme ji na nakrájené plátky masa.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:10 a zapadá v 16:18 vychází v 17:44 a zapadá v 8:54 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...