BAŽANT S KUSKUSEM
Ingredience:2 bažantí stehna, 4 plátky uzeného bůčku, 10 šalotek, 3 olivy, 2 cherry rajčátka, 2 lžičky rajského protlaku, 2 plátky limetky, 1 dl sladšího vína, 4 plátky cukety, 4 plátky baklažánu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, oregano, tymián, rozmarýn, olivový olej, šálek kuskusu
Příprava:Bažantí stehna okořeníme tymiánem, rozmarýnem, oreganem, zastříkneme vínem a olejem, ponecháme několik hodin marinovat. Do pečící nádoby vložíme šalotky, rajčata, olivy, plátky limetky, na ně vložíme osolená, do plátků bůčku zabalená stehna, podlijeme marinádou, červeným vínem a několika kapkami olivového oleje. V troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme do měkka. Těsně před dohotovením osmahneme plátky cukety a baklažánu ochucené solí a česnekem, příslušné množství kuskusu zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody. Po chvíli servírujeme.
Doporučená příloha:kuskus