Bažantí citronová polévka
Ingredience:bažant bez sejmutých prsíček (ta použijeme v jiném receptu), mrkev, patiňák, jarní cibulka, petrželka, citronová šťáva, vajíčko, sůl, pepř
Příprava:Tato polévka bude možná povědomá návštěvníkům řeckých a kyperských pláží (pokud se ovšem nedožadují „klasického českého menu“, jak je to možné v mnohých případech vidět). Ale, tato úprava je od kuřecího originálu trošku odlišná, možná jednodušší.
Z bažanta, mrkve, pastiňáku, soli a vody připravíme vývar. Zvěřinu obereme, pokrájíme na kousky, rovněž tak kořenovou zeleninu. Vajíčko rozšleháme s čerstvou citronovou šťávou, zavaříme do vývaru, doplníme pokrájenou jarní cibulkou, petrželkou, kousky zvěřiny. Tato polévka je „použitelná“ i za studena jako osvěžující a za tepla, též jako osvěžující, zejména ve dnech, kdy rána mohou být poněkud kalnější, třeba jakým může být ráno po „poslední leči“.
Doporučená příloha:kousky zvěřiny