Bažantí prsíčka se salátem
Ingredience:4 bažantí prsíčka, sůl, mletý pepř, 1 čajová lžička provensálského koření, 1 stroužek česneku, přepuštěné máslo, 1 cibule, 200 g jedlých lišek, 1 dcl bílého vína, 1 kelímek smetany, špetka mleté sladké papriky, špetka cukru, kapka ovocného octa, 200 g salátu, 200 g hroznového vína, 100 g rybízu, 100 g borůvek, šťáva z půlky citrónu
Příprava:Maso osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Česnek rozdrtíme se solí v hmoždíři na pěnu a s nasekanou cibulí osmahneme na másle. Přidáme očištěné lišky a podusíme. Schladíme bílým vínem a zalijeme smetanou. Přidáme sůl, pepř, papriku, citrónovou šťávu a ocet.
Na talíř položíme listy salátu, rozpůlené kuličky hroznového vína a maso nakrájené na plátky. Zalijeme omáčkou a ozdobíme borůvkami a rybízem.
Doporučená příloha: