Bažantí směs
Ingredience:1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 1 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g hříbků nebo žampionů, lžíce rybízové zavařeniny, 1 dl červeného vína, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl
Příprava:Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme (kosti použijeme k přípravě polévky). Maso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, při dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, vložíme na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dorůžova. Pak přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Osmahneme, zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme, přidáme máslo, na plátky nakrájené houby, orestujeme, zakápneme worcestrem a zastříkneme červeným vínem. Podusíme a před dokončením dochutíme lžící rybízové zavařeniny. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
Doporučená příloha:***