ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Pečený bažant

Ingredience:

1 bažant sůl 100 g slaniny 3 pepře 20 g cibule 60 g másla vývar


Příprava:

Odleželému a oškubanému bažantovi spaříme nohy vařící vodou, usekáme drápky, očistíme zobák, vykucháme ho, vypereme a osušíme utěrkou. Posolíme zevnitř i zvenčí, dovnitř vložíme třetinu slaniny a prsíčka mu prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, hlavičku případně upevníme špejlí. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s máslem a pepřem rozpálíme na pekáči, kde pak osmažíme na plátky nasekanou cibuli. Na ni položíme prsíky bažanta, podlijeme vývarem a za častého potírání máslem upečeme na jedné straně do červena. Pak ho obrátíme a do červena upečeme i na druhé straně - celé pečení by mělo trvat asi hodinu.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...