Dančí guláš
Ingredience:· 0,75 kg dančího masa
· olej
· cibule
· hladká mouka
· mletá paprika
· pepř
· grilovací koření
· gulášové koření
Příprava:Do hrnce dáme rozehřát olej. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Poté ji osmahneme dozlatova a přidáme na kostky nakrájené maso, mírně osmahneme asi 5 minut. Vše zalijeme vodou a přisypeme sladkou mletou papriku, sůl, gulášové koření, grilovací koření a trochu pepře. Vše vaříme do té doby než maso změkne, tedy asi 45 minut. Dáváme pozor, aby se nám maso nerozvařilo.
Připravíme si do hrnku vodu a do ní rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky. Směs vmícháváme do guláše do té doby než se nám bude zdát, že je dost hustý a necháme projít varem
Doporučená příloha: