ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Daňčí guláš s ořechovými nudlemi

Ingredience:

Příprava: 15 minut + 2 hodiny marinování + 1 hodina dušení * 600 g daňčí kýty * 50 ml koňaku * sůl a mletý pepř * 50 g slaniny, na kostičky * 1 lžíce oleje * 1 cibule, najemno * 1 stroužek česneku * 1 lžíce přírodního cukru * 1 lžíce hladké mouky * 1 lžíce vinného octa * 200 ml červeného vína * 1 snítka tymiánu * 100 g brusinek, kompot * 1 lžíce citronové šťávy


Příprava:

1. Maso odblaníme, nakrájíme na kostky a zakapeme koňakem. Necháme v chladu odležet. V kastrole na oleji rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme maso a zprudka je opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud šťáva nezmizí. 2. Maso posypeme cukrem, zakapeme octem a poprášíme moukou a necháme asi 2 min. propařit pod poklicí. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme tymián a trochu vody a dusíme doměkka. Ke konci přidáme brusinky a dovaříme. Dochutíme citronovou šťávou, solí.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...