Daňčí guláš s ořechovými nudlemi
Ingredience:Příprava: 15 minut + 2 hodiny marinování + 1 hodina dušení
* 600 g daňčí kýty
* 50 ml koňaku
* sůl a mletý pepř
* 50 g slaniny, na kostičky
* 1 lžíce oleje
* 1 cibule, najemno
* 1 stroužek česneku
* 1 lžíce přírodního cukru
* 1 lžíce hladké mouky
* 1 lžíce vinného octa
* 200 ml červeného vína
* 1 snítka tymiánu
* 100 g brusinek, kompot
* 1 lžíce citronové šťávy
Příprava:1. Maso odblaníme, nakrájíme na kostky a zakapeme koňakem. Necháme v chladu odležet. V kastrole na oleji rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme maso a zprudka je opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud šťáva nezmizí.
2. Maso posypeme cukrem, zakapeme octem a poprášíme moukou a necháme asi 2 min. propařit pod poklicí. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme tymián a trochu vody a dusíme doměkka. Ke konci přidáme brusinky a dovaříme. Dochutíme citronovou šťávou, solí.
Doporučená příloha: