Daňčí kýta s pikantní omáčkou a brambory
Ingredience:600 g daňčí kýty, slanina, máslo, olej, sůl, pepř, dijonská hořčice, šalotka, brusinkový kompot, červené víno, hořká čokoláda, brambory, zelená petrželka
Příprava:Váleček odblaněné zvěřiny potřeme dijónskou hořčicí, opepříme, zalijeme olejem a několik hodin necháme marinovat. Před přípravou vetřeme sůl a omotáme silnější nití jako roládu. Rozehřejeme drobně nakrájenou slaninu spolu s máslem, zvěřinu prudce osmažíme, vložíme do pečící nádoby, přidáme marinádu a asi 30 minut pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C.
Mezitím připravíme omáčku krátkým povařením brusinkového kompotu, červeného vína a čokolády. Uvařené brambory rozmačkáme s nakrájenou šalotkou, petrželovou natí a výpekem.
Doporučená příloha:Zvěřinu pokrájíme na jemné plátky a podáváme s uvedenými přílohami.