Daňčí medailonky po olešnicku
Ingredience:600 g vykostěného daňčího hřbetu, 0,3 l červeného vína, 0,5 dl octa, 2 lžíce oleje, 3 lžíce koňaku, 60 g slaniny, 40 g jater, 2 lžíce mouky, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 40 g žampionů, zelená petrželka, celer
Příprava:Z vykostěného hřbetu nakrájíme silnější plátky a necháme odležet v marinádě z červeného vína a octa, do které přidáme nadrobno sekanou petrželku. Asi po dvou dnech zvěřinu vyndáme a osušíme. Osolíme, opečeme na rozpáleném oleji a flambujeme třemi lžícemi koňaku. Zaprášíme moukou a počkáme, až dostane zlatou barvu. Přidáme utřený česnek a vlažnou marinádu, v níž byly plátky naložené. Vše podusíme na mírném ohni, potom maso poklademe proužky slaniny, nadrobno posekanou cibulkou a žampiony podušenými na másle. Ke konci přidáme naškrábaná játra a petrželku.
Doporučená příloha:***