Dušený daněk s koňakem
Ingredience:· 500 g daňčího masa
· 1 lžíce koňaku
· 50 g tuku
· 60 g cibule
· 50 g uzené slaniny
· sůl
· mletý pepř
· citrónová kúra
· citrónová šťáva
· 100 ml červeného vína
· 10 g maizeny
· hovězí vývar (bujón)
Příprava:Daňčí maso umyjeme, pokrájíme na kostky, pokapeme koňakem a necháme na chladném místě odležet. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostky, vložíme odleželé maso, osolíme, okořeníme a pod pokličkou pomalu dusíme. Občas podléváme vývarem. Nakonec přimícháme trochu nastrouhané citrónové kúry, ve víně rozmíchanou maizenu a necháme povařit. Hotový pokrm podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.
Doporučená příloha: