Divočák na pivě a zelí
Ingredience:200 g kančího masa z plece
200 g anglické slaniny
500 g kysaného zelí
250 ml zakysané smetany
2 cibule
5 stroužků česneku
kořenná zelenina: 1 mrkev,1 petržel, 1/2 celeru
koření: divoké koření,černý celý pepř a sůl
8 ks listů zelí
100 g másla
0,5 litru světlého piva
100 g sádla
Příprava:Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořennou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené a prosolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme maso-zeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme, výpek zahustíme a podáváme
Doporučená příloha: