Divočák na pivě se zelím
Ingredience:200 g kančího masa
200 g anglické slaniny
500 g kysaného zelí
250 ml zakysané smetany
cibule
8 listů zelí
100 g másla
500 ml světlého piva
100 g sádla
5 stroužků česneku
mrkev
petržel
půl celeru
divoké koření
celý pepř
sůl
Příprava:Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme a výpek zahustíme.
Doporučená příloha: