Divočák s cibulí
Ingredience:600 g zvěřiny, 4 větší brambory, 2 cibule, 4 stroužky česneku, asi 10 cm pórku, 50 g slaniny, 2 silnější plátky másla, olej, rozmarýn, tymián, bobkový list, pepř, sůl, aceto balsamico
Příprava:Na tento recept můžeme použít zvěřinu libovolné kvality, podle vkusu pokrájet na plátky nebo proužky. Zvěřinu marinujeme ve směsi rozmarýnu, tymiánu, bobkového listu, pepře a soli v kvalitním oleji. Opečeme na vyškvařené slanině, mírně podlijeme a dáme pomalu péct do trouby. Před dokončením přidáme plátek másla. Na druhém plátku másla osmažíme na hrubé kousky pokrájenou cibuli, pórek a česnek, ochutíme solí a pepřem.
Doporučená příloha:Ve chvíli, kdy cibule začíná karamelizovat, přidáme dle chuti aceto balsamico, lehce orestujeme. Tuto méně obvyklou, ale pikantní, přílohu podáváme ke zvěřině spolu se šťouchanými brambory.