Kančí guláš
Ingredience:1kg odleželé zvěřiny, nejlépe z krku, tváří, ale může to být i žebro a plec z madšího kusu, 100g másla, 2 střední cibule, 1/4 slaniny pokrájené na kostky, sůl, pepř, lžička roztlučeného kmínu, 5 lžic rumu, 1/6 l. červeného vína, 50g másla a 40g mouky na jíšku, citronová šťáva
Příprava:Cibuli pokrájíme na kolečka, udusíme ji na másle a do toho vložíme současně z nakrájenou slaninou zvěřinu nakrájenou na kostky. Přidáme sůl,pepř,roztlučený kmín,rum,víno a vše dusíme , až je zvěřina měkká. Pak zvěřinu vyjmeme, do omáčky přilejeme trochu hovězí polévky (vývar) , přidáme jíšku, zakapeme citrónovou šťávou,necháme přejít varem. Nalejeme zpět na zvěřinu a necháme ji v omáč ještě chvilku dusit.
Doporučená příloha:Brambory, Knedlík,