ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Kančí guláš s jeřabinami

Ingredience:

· 1 kg masa z divočáka · 250 g cibule · česnek · 2 lžíce mleté sladké papriky · lžička pálivé papriky · lžíce drceného kmínu · sůl · 3 lžíce sádla · 5 lžic zavařených jeřabin · 2 krajíce tvrdého chleba


Příprava:

Maso nakrájíme na velké kostky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a opět orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z chleba odstraníme kůrky a nastrouháme ho. Přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvíli odstavíme ze zdroje tepla.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...