Kančí guláš s jeřabinami
Ingredience:· 1 kg masa z divočáka
· 250 g cibule
· česnek
· 2 lžíce mleté sladké papriky
· lžička pálivé papriky
· lžíce drceného kmínu
· sůl
· 3 lžíce sádla
· 5 lžic zavařených jeřabin
· 2 krajíce tvrdého chleba
Příprava:Maso nakrájíme na velké kostky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a opět orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené.
Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z chleba odstraníme kůrky a nastrouháme ho. Přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvíli odstavíme ze zdroje tepla.
Doporučená příloha: