Kančí guláš s liškami
Ingredience:1200 g kančí kýty na guláš, 300 g jedlých lišek, 3 cibule, 1 pórek, 1 červená paprika nakrájená na kostičky, 100 g hrášku, 2 malé kořenové petržele, ½ l hovězího vývaru, 2 lžíce pálivé mleté papriky, 1 lžíce mletého kmínu, 1 bobkový list, majoránka, sůl, mletý pepř, olej, přepuštěné máslo
Příprava:Cibule nakrájíme nahrubo a pórek nakrájíme na plátky. S trochou oleje necháme cibuli s pórkem zesklovatět.
Přidáme maso, dobře zamícháme a podusíme. Okořeníme pálivou paprikou, kmínem, solí a dobře promícháme. Poté přidáme majoránku, petržel nakrájenou na kostičky, bobkový list a hovězí vývar. Zhruba 110 minut dusíme.
Očistíme lišky a krátce je na másle osmažíme v pánvi, osolíme a přidáme k masu. Nakonec přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a hrášek.
Doporučená příloha: