Kančí hřbet s vínem
Ingredience:* 600-800 g vykostěného kančího hřbetu
* 500 ml bílého vína
* 1 lžíce drcených jalovčinek
* 1 lžíce francouzské hořčice
* 5 kuliček drceného zeleného pepře
* sůl a mletý pepř
* 2 lžíce olivového oleje
* 2 lžíce másla
* 400 g hroznového vína
* 1 lžička cukru
* 100 ml pomerančové šťávy
* 1-2 lžíce citronové šťávy
* 1 pomeranč
* snítka bazalky na ozdobu
Příprava:1. Kančí hřbet odblaníme. Maso potřeme hořčicí, obalíme v drceném koření, vložíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem. Necháme do druhého dne v chladu uležet.
2. Maso osušíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Podlijeme částí vína i s kořením a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme zbylým vínem. Maso vyjmeme a necháme odpočinout pod alobalem.
3. Šťávu necháme podle potřeby vydusit, přidáme máslo, rozpůlené vypeckované víno a pocukrujeme. Necháme lehce zkaramelizovat, zalijeme pomerančovou šťávou, ochutíme citronovou šťávou a podle potřeby trochou vína nebo vývaru. Necháme přejít varem a dochutíme solí a mletým pepřem.
4. Kančí hřbet nakrájíme na plátky přes vlákno a podáváme přelité šťávou s hroznovým vínem a ozdobené plátky pomeranče a bazalkou.
Doporučená příloha: