ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Kančí hřbet s vínem

Ingredience:

* 600-800 g vykostěného kančího hřbetu * 500 ml bílého vína * 1 lžíce drcených jalovčinek * 1 lžíce francouzské hořčice * 5 kuliček drceného zeleného pepře * sůl a mletý pepř * 2 lžíce olivového oleje * 2 lžíce másla * 400 g hroznového vína * 1 lžička cukru * 100 ml pomerančové šťávy * 1-2 lžíce citronové šťávy * 1 pomeranč * snítka bazalky na ozdobu


Příprava:

1. Kančí hřbet odblaníme. Maso potřeme hořčicí, obalíme v drceném koření, vložíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem. Necháme do druhého dne v chladu uležet. 2. Maso osušíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Podlijeme částí vína i s kořením a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme zbylým vínem. Maso vyjmeme a necháme odpočinout pod alobalem. 3. Šťávu necháme podle potřeby vydusit, přidáme máslo, rozpůlené vypeckované víno a pocukrujeme. Necháme lehce zkaramelizovat, zalijeme pomerančovou šťávou, ochutíme citronovou šťávou a podle potřeby trochou vína nebo vývaru. Necháme přejít varem a dochutíme solí a mletým pepřem. 4. Kančí hřbet nakrájíme na plátky přes vlákno a podáváme přelité šťávou s hroznovým vínem a ozdobené plátky pomeranče a bazalkou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...