Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Ingredience:· 100 ml červeného vína
· 80 g hladké mouky
· 120 g šípkové zavařeniny
· 50 g cukru
· sůl
Příprava:Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do uvedené směsi zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné, které ovážeme nití, aby držely tvar. Medailonky obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Kořenovou zeleninu z nálevu spolu se slaninou orestujeme přidáme cukr a zalijeme octem z nálevu a vínem nebo vodou. Vložíme maso a dusíme doměkka.
Šípková omáčka:
Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme červeným vínem a přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody. Omáčku povaříme, dochutíme a přecedíme.
Doporučená příloha: