Kančí ragú
Ingredience:* 600 g kančí kýty
* 2 lžíce oleje
* 100 g anglické slaniny
* 2 cibule
* 4 stroužky česneku
* sůl a mletý bílý pepř
* 6 kuliček jalovčinek
* 6 kuliček celého pepře
* 2 bobkové listy
* snítka tymiánu
* 1-2 lžíce plnotučné hořčice
* 2 slovenské sladké papriky
* 250 ml bílého vína
* 100 ml kysané smetany
Příprava:1. Odblaněné maso nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme olej a opečeme na něm slaninu nakrájenou nadrobno. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a usekaný česnek, osmahneme a vsypeme kostky masa.
2. Maso opečeme za stálého míchání ze všech stran, osolíme, přidáme koření, na proužky nakrájené papriky a hořčici. Krátce osmahneme, zalijeme částí bílého vína, trochou vody nebo vývaru a dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vínem. Ke konci varu dolijeme bílým vínem, ještě chvíli provaříme a nakonec zjemníme smetanou a prohřejeme. Dochutíme solí a mletým pepřem.
Doporučená příloha: