ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Mletá roláda ze zvěřiny

Ingredience:

Zpracovat ze zvěřiny kýtu, plec nebo hřbet nebývá problém, z tohoto masa se dají dělat ty nejrůznější kulinářské speciality. Ale jak naložit s žebry, břichem a různými odřezky? Zasílám jednu z možností, jak tuto zvěřinu pracovat a ještě si na ní pochutnat. Ingredience: 500 g mleté zvěřiny (břicho, vykostěné žebro, odřezky), ½ skleničky pikantní sterilované zeleniny, 10 dkg anglické slaniny, 1 polévková lžíce kremžské hořčice, sůl, koření na Gyros, 2 dcl mléka, strouhanka, 2 vejce, máslo


Příprava:

Tento recept používám při zpracování masa z břicha, žeber a různých odřezků, které při zpracování zvěřiny vzniknou. Obvykle používám kančí. Maso musí být dobře odblaněné a omyté, prostě košer. Maso umeleme, osolíme a okořeníme, zalijeme 2 dcl horkého mléka. Přidáme vejce a důkladně promícháme. Necháme odležet asi půl hodiny (čím déle tím lépe). Potom dle potřeby přidáme strouhanku a znovu propracujeme. Těsto musí být vláčné. Takto připravené těsto dám na potravinářskou folii (cca 30 x 40 cm). Těsto rozetřu na obdélníkový plát asi 1 cm silný. Potřu kremžskou hořčicí a k jedné z delších stran obdélníku narovnám anglickou slaninu a na ní sterilovanou zeleninu, ze které jsem slila nálev. Plát pomocí folie zabalím do tvaru rolády. Takto připravenou roládu přenesu na pekáč s trochou vody (to proto, aby se nám roláda nepřipálila). Pečeme v troubě na 180˚C asi hodinu a dle potřeby podlévám vodou. Před dopečením dáme na roládu hoblinky másla každý jak je zvyklý.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...