Roláda z divočáka
Ingredience:1 kg očištěné a odblaněné kýty z mladého masa
olej
5 lžic másla
5 vajec
4 nožičky párků
3 sterilované okurky
2 cibule
podle potřeby hladké mouky
sůl
Příprava:Kýtu upravíme tak, aby z ní vznikl větší plát, který naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu odležet.
2 Mezitím si usmažíme vejce.
3 Vychladlá vejce navrstvíme na plát masa, přidáme párky, posypeme drobně nakrájenou cibulí a kyselou okurkou.
4 Plát opatrně srolujeme a ovážeme motouzem.
5 Potřeme olejem a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
6 Těsně před podáváním přelijeme roládu rozpuštěným máslem.
Doporučená příloha: