Smažený řízek z divočáka
Ingredience:1 kg kančí kýty
0,2l červeného vína
olej
hladká mouka
2 lžíce francouzské hořčice
3 vejce
mléko
mletý pepř
tlučený jalovec,špetka tymiánu
sůl
Příprava:Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladu. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách.
Doporučená příloha: