ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Zbytková paštika z černé zvěře

Ingredience:

Ořez po zpracování divočáka (odřezky libové i prorostlé zvěřiny, podkožní i vnitřní tuk), celé právo bez plic, sůl, pepř, tymián, bobkový list, jalovec, nové koření, červené víno.


Příprava:

Do nádoby vhodné k pečení (plechy, kastrol, pekáč) narovnáme do vrstev zvěřinu i naporcované lovecké právo kromě jater. Každou vrstvu pečlivě prosolíme a proložíme kořením. Ideální je, můžeme-li takto nachystané suroviny nechat dvacet čtyři hodin zaležet v chladné místnosti. Druhý den podlijeme zvěřinu červeným vínem a dáme péct do trouby. Po upečení ji necháme částečně vychladnout a ještě teplou začneme zpracovávat. Veškeré části pečlivě nameleme přes nejjemnější sítko. Ideální je, pokud se nám podaří směs přemlít ještě jednou, paštika pak bude jemnější. Stejným způsobem nameleme syrová játra, která přidáme do směsi. Hotovou směs důkladně vymícháme, nejlépe rukou. Plníme ji do pečlivě vymytých a vyhřátých sklenic pro zavaření pod víčko. Sklenice plníme maximálně do tří čtvrtin, raději méně. Před uzavřením velmi pečlivě otřeme jejich hrdla, aby se víčka přichytila. Pečlivostí rozhodně nešetříme, protože paštiky jsou velmi náchylné ke zkažení. Sterilujeme obvyklým způsobem, přičemž po jedné hodině varu necháme sklenice vychladnout a sterilizaci ještě jednou opakujeme. Tím by měla být zaručena dostatečná trvanlivost tohoto masového výrobku. Po vychladnutí zkontrolujeme, zda nám víčka dobře drží, netěsnící sklenice uložíme do lednice a bez delšího odkladu zkonzumujeme.


Doporučená příloha:

...

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...