Zvěřinové špecle
Ingredience:300 g kančí panenky nebo kýty
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 řapíkatý celer
150 g hlívy ústřičné
100 g slaniny
200 ml smetany na šlehání
čerstvý tymián
sůl
pepř
olivový olej
250 g špeclí
Příprava:Kančí kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na drobno, česnek rozsekáme rovněž na drobno, slaninu na kostičky, hlívu na proužky a celer na kostky a můžeme jít do toho. Do pánve dáme trošku oleje a slaninu. Na rozškvařenou slaninu hodíme kance a smažíme, po chvíli osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody nebo vývaru a jemně dusíme skoro do měkka. Vydusíme na tuk, přidáme cibuli, česnek, hlívu a celer, zasypeme lístečky tymiánu a opět chvíli smažíme, pak opět trochu podlijeme a schováme pod pokličku. Mezitím uvaříme špecle podle návodu na jejich obalu. Když maso, hlíva i celer jsou téměř úplně měkké, zalijeme smetanou a ještě chvíli vydusíme. Uvařené špecle jemně promícháme se lžící olivového oleje a přidáme zvěřinovou směs, ozdobíme na drobno nasekanou zelenou petrželkou a podáváme.
Doporučená příloha: