kančí na citrusech
Ingredience:1kg kančí krkovice
2ks pomeranče
1ks citronu
7ks šalotky
1lž cukru
špetka soli
MARINADA
2ks mrkve
3celé skořice
1cibule větší
2pomeranče
2citrony
bílé víno
Příprava:Postup přípravy receptu:
Nejprve si připravíme marinádu. Vymačkáme šťávu z pomerančů a citronů a kůru si necháme stranou. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, stejně tak mrkev a řapík celeru. Ve větší míse smícháme šťávu z citrusů se zeleninou a skořicí. Přidáme na tenké proužky nakrájenou kůru z pomerančů a citronů a do marinády vložíme silnější plátky masa. Dolijeme bílým vínem tak, aby bylo maso ponořené a opatrně promícháme. Přes noc necháme marinovat v ledničce.
Maso a zeleninu vyjmeme a ve vhodném pekáčku, přelité olejem, pečeme 40 minut na 200 °C. Potom maso osolíme a zalijeme přecezenou šťávou z marinády a pečeme ještě asi 30 minut. Maso během pečení otočíme.
Mezi pečením očistíme šalotky a rozkrojíme na čtvrtky, vymačkáme šťávu z půlky citronu a jednoho pomeranče. V hrnci smícháme šťávu z citrusů, šalotky, olej, cukr, sůl a necháme provařit. Slijeme výpek z masa, přecedíme a vmícháme do provařené šťávy a přidáme oloupaný pomeranč nakrájený na dílky.
Doporučená příloha: