Hřebínky ze šálu - divočák
Ingredience:Šál z kýty, 2 sterilované okurky, 1 konzerva loupaných sterilovaných rajčat, 1 červená kapie, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, zelená petrželka, snítka rozmarýny, mletý pepř, sůl
Příprava:Česnek utřeme se solí, mletým pepřem, posekanou petrželkou a rozmarýnem a smícháme s polovinou oleje. Šál položíme na prkénko a ostrým nožem nakrájíme do mřížky cca 1,5 cm široko, ale nedokrojíme. Do zářezů vetřeme bylinkovou směs, vložíme do zapékací misky vytřené druhou polovinou oleje a necháme aspoň půl hodiny odležet. Cibuli, papriku a sterilované okurky nakrájíme na nudličky, smícháme s rajčaty z konzervy a směs pomocí příborového nože vmačkáme do zářezů. Pečeme zakryté 45 minut při 180 °C, pak odkryjeme a dopečeme asi 30 minut, až se vsákne všechna šťáva.
Doporučená příloha:***