Játra z divočáka trochu jinak
Ingredience:játra z divočáka, mléko nebo podmáslí, na klínky nakrájená slanina, muškátový květ, hladká mouka, sídlo nebo olej na smažení, sůl.
Příprava:Játra omyjeme, odblaníme a odstraníme široké kanálky. Pokrájíme na plátky a namočíme na půl hodiny do sladkého nebo kyselého mléka, případně podmáslí. Poté omyjeme a protáhneme klínky slaniny, okořeníme mletým muškátovým květem. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle, oleji, opečeme po obou stranách. Vyjmeme na talíře a posolíme.
Doporučená příloha:
Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou: 1 majolka, 2 - 3 lžíce kečupu, 1 - 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžička kremžské hořčice, špetka mletého pepře a 1 větší nastrouhaná cibule utřená do hladka.
Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou nebo salátem ze syrových rajčat a paprik.
Dobrou chuť!
Hana KŘENKOVÁ
Doporučená příloha:****