Jižní zvěřinová variace
Ingredience:400 g dušené nebo vařené zvěřiny, 500 g špaget, olivový olej, sůl, pepř, 1 sklenička rajčatové pasty s česnekem, 1 sterilované olivy, 250 g sherry rajčátek, 1 větší cibule, 1 chilli paprička
Příprava:Zvěřinu nakrájíme na drobné kousky. Na hlubší pánvi na olivovém oleji vzpěníme dozlatova cibuli nakrájenou na půlkolečka a nadrobno nasekanou chilli papričku. Přihodíme zvěřinu, kterou opepříme, s citem osolíme a krátce orestujeme. Přidáme rajčátka nakrájená na půlky, olivy a vše necháme opražit. Přímo na pánvi promícháme s uvařenými a okapanými špagetami, které rovněž krátce orestujeme. Nakonec vmícháme skleničku rajčatové pasty s česnekem a vše společně krátce prohřejme. Špagety předem vaříme v osolené vodě s dvěma lžícemi olivového oleje, uvařené scedíme a necháme v cedníku v hrnci přikryté pokličkou, aby nevystydly.
Doporučená příloha:TIPY
– komu vadí u tepelně upravených rajčatech slupka, může sherry rajčátka nejdříve oloupat po spaření ve vroucí vodě. Za chuť zaplatíme pouze vzhledem – rajčátka ztratí svojí sytou barvu; – rajčatovou pastu můžeme nahradit rajčatovým protlakem a mačkaným česnekem.