ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Kančí plec se šípkovou omáčkou

Ingredience:

600 g kančí plece, 2 dl červeného vína, hrst suchých šípků (můžeme použít i višně), 20 g cukru, citronová šťáva, lžíce mouky, ocet, hřebíček, tymián, skořice, sůl


Příprava:

Zvěřinu vaříme ve třech dílech vody a jednom díle octa se špetkou tymiánu. V kastrole svaříme šípky s vínem, při dáme trochu polévky, v níž se zvěřina vařila, osladíme, okyselíme citronovou šťávou, ještě přidáme skořici, hřebíček, sůl, zaprášíme moukou a povaříme. Omáčku procedíme a přeléváme na porce zvěřiny.


Doporučená příloha:

Příloha: knedlík nebo bramborové krokety.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...