Kančí ragů, šípek, růžičková kapusta, pinie
Ingredience:kančí krkovice 400 g, zvěřinové demi glace 0,5 l, červené portské víno 0,2 l, tymián 1 pol. lžíce, šípkové pyré 4 pol. lžíce, mrkev 2 ks, kořenová petržel 1 ks, cibule 1 ks, jalovec 1 pol. Lžíce, piniové oříšky 2 pol. lžíce, růžičková kapusta 10 ks
Příprava:1. Mrkev nakrájíme na menší kostky společně s kořenovou petrželí. V hrnci si rozpálíme olej, na kterém orestujeme kořenovou zeleninu. Přidáme jalovec, tymián, překrájenou cibuli. Takto připravený základ restujeme do zlatova. Poté přidáme předem nakrájenou kančí krkovici. Důkladně zarestujeme.
2. Přidáme šípkové pyré, promícháme a ihned podlijeme červeným portským vínem. Necháme odpařit alkohol.
3. Takto připravený základ doplníme zvěřinovým demi glace, ve kterém dusíme kančí krkovici do měkka. Ihned servírujeme.
Doporučená příloha:Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém lehce orestujeme piniové ořechy s předem zblanšírovanou růžičkovou kapustou.
Do misky vložíme vydušené kančí ragú, které zvýrazníme orestovanou růžičkovou kapustou s piniovými ořechy.