Perkelt po maďarsku
Ingredience:600 g plece z divočáka, 150 g uzené slaniny, 5 středních cibulí, 5 stroužků česneku, 2 zelené papriky, 3 lžíce sádla, 2 lžíce mleté jemně pálivé papriky, ½ l červeného vína, 3 lžíce rajčatového protlaku, lžička majoránky, sůl
Příprava:Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso nakrájené na větší kousky, orestujeme, podlijeme vodou, osolíme a 30 minut dusíme na mírném ohni. Ve vínu svaříme jalovcové bobule, přecedíme a přilijeme k masu, přidáme prolisovaný česnek a znovu 30 minut dusíme. Slaninu nakrájíme na plátky a vypečeme, škvarky vyndáme a ve výpeku krátce osmahneme mletou papriku. Přidáme zelené papriky pokrájené na proužky, rajčatový protlak a necháme přejít var. Směs vmícháme do perkeltu, ochutíme špetkou majoránky a ještě krátce podusíme.
Doporučená příloha:Perkelt podáváme posypaný škvarečky ze slaniny.