Zvěřinové trojhránky ve vinném županu
Ingredience:Počet osob: 4
Autor receptu: J. Drmota, Želetava
Ingredience:
500 g zvěřiny nakrájené na kostky, 100 g slaniny, 2 střední cibule a 2 klobásy, 1,5 dcl vína, 2 vejce, hladká mouka, sůl, sušený česnek, koření na divočinu, olej.
Příprava:Na špejli střídavě napichujeme předem naloženou zvěřinu, na kolečka nakrájenou kvalitní klobásu, tenké plátky slaniny a tenká kolečka cibule. Vzniklý špíz obalíme v hladké mouce a v těstíčku vytvořeném z našlehaných vajec, vína, hladké mouky a soli. Polotekutou viskozitu namícháme tak, aby se těstíčko dobře táhlo, pokrylo dokonale zvěřinu a přitom z ní příliš nestékalo. Hotové špízy smažíme na oleji dozlatova.
Tipy:
- v každém případě nezaškodí hotové trojhránky dopéct asi 15-20 minut v troubě předehřáté na 150°C. Zvěřina tím ještě více zkřehne. Tento krok doporučuji zejména při použití zvěřiny ze staršího kusu.
- špejli doporučuji z trojhránku vytáhnout při servírování na talíř. Porce se určitě nerozsype a strávníci s ní nezápasí.
- má-li někdo podobný vztah k rukám upatlaným během práce v kuchyni jako já, je ideální přizvat k obalování špízů manželku
Doporučená příloha:Podáváme se zeleninou, omáčkami a pečenými brambory.