kančí hřbet na houbovém ragů
Ingredience:kančí hřbet 800 gramů
houby 200 gramů (mix čerstvých)
cibule šalotka 1 kus
chléb toastový
máslo
omáčka demi-glace 1 lžíce
šunka 100 gramů
petržel hladkolistá 1 hrst (ne kudrnka )
bílek 2 kusy (sníh)
česnek 4 stroužky
rozmarýn 1 větvička
smetana
Příprava:Kančí hřbet naporcujeme na 4 stejně velké díly. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme dopéct do trouby vyhřáté na 180°C, na cca 5 minut, a dalších 5 minut necháme odpočinout.
Šalotku nasekáme na drobno a orestujeme na másle. Přidáme sekané houby, sekaný česnek, rozmarýn a Demi Glace. Krátce společně povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Toastový chléb a šunku nakrájíme na drobnější kostičky. Smícháme a přidáme nakrájenou petrželovou nať, máslo, smetanu a sníh. Lehce promícháme a tvarujeme kulaté knedlíky, které uvaříme v páře.
Doporučená příloha: