ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Pečená nutrie

Ingredience:

1 mladá nutrie, 100 g slaniny, 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 petržel, větší kousek celeru, palička česneku, hrst tymiánu, vrchovatá lžíce jalovčinek, sůl.


Příprava:

Nutrii stáhneme, pečlivě vypereme a naporcujeme. Oloupeme celou paličku česneku, česnek namačkáme, smícháme se solí, tymiánem a jalovcem utlučeným nahrubo v hmoždíři. Čerstvou zeleninu nakrájíme na kolečka a hrubší kousky a zamícháme do ní na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Všechny kousky masa pečlivě potřeme směsí koření, klademe na pekáč a prosypáváme směsí zeleniny se slaninou. Poté uložíme na dva dny do lednice. Směs je vhodné minimálně jednou obrátit a přeskládat. Maso pečeme pod pokličkou, podlité trochou vody, v troubě vyhřáté na vyšší teplotu. Po jedné hodině pokličku sejmeme a dopékáme do měkka, aby se vytvořila kůrka a odpařila se přebytečná voda. Tipy: - zeleninu servírujeme na talíř společně s masem a výpekem, výsledkem je skutečně šťavnatý, velmi chutný pokrm - k masu je ideální servírovat sterilovanou zeleninu, čalamádu, okurky nebo čerstvý zeleninový salát - budeme-li nutrii chystat celou v běžných domácích podmínkách, nevejde se nám do klasického plechového „pekáče“. V tom případě použijeme obě jeho poloviny, které přikryjeme pro vlastní pečení alobalem. - nutrii doporučuji již předem naporcovat na menší kusy, lépe se s nimi manipuluje a lépe se nám zaleží - v případě, že má nutrie vnitřní sádlo, nakrájíme ho zasyrova na menší kousky a vmícháme ho společně se slaninou do zeleniny - slanina není v pokrmu nutná z hlediska tučnosti, ale kvůli chuti a vůni výpeku - uvedený pokrm je velmi vhodný jako vynikající doplněk k přátelskému pánskému posezení u sklenice vychlazeného piva


Doporučená příloha:

Podáváme s čerstvým pečivem, ev. s vařeným bramborem.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...