ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

ZVĚŘINA S MANGOLDEM

Ingredience:

4 listy mangoldu s řapíky, asi 200 g pečených nebo vařených zbytků zvěřiny, cibule, česnek, houby, pikantní sýr (nejlépe ovčí), slanina, hladká mouka, vajíčko, olej, máslo, voda, 2 lžíce strouhanky


Příprava:

Mangold je u nás poměrně opomíjená zelenina, která má jaksi smůlu tím, že připomíná zelené prokletí školních a závodních jídelen – špenát. Se zbytky zvěřiny se i s tímto „brčálníčkem“ dá vytvořit na chuť i oko zajímavá krmě. Příprava: Zbytky zvěřiny umeleme, podle chuti a potřebného množství smícháme s příslušným množstvím nastrouhaného sýru. Z mouky, vajíčka, soli a vody připravíme nudlové těsto. Rozválíme jej na tloušťku asi 2 mm, vykrojíme kolečka, naplníme zvěřinovou směsí, uzavřeme jako taštičky, uvaříme nebo osmažíme a uložíme na teplém místě. U mangoldových listů oddělíme čepele od řapíků, řapíky dáme vařit do slané vody. Na pánvi osmahneme slaninu, škvarečky vyjmeme, ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, houby, přidáme natrhané listy mangoldu, osolíme a krátce orestujeme. Na malé pánvičce rozpustíme lžičku másla a osmažíme dvě lžíce strouhanky.


Doporučená příloha:

Na talíř narovnáme vařené řapíky mangoldu, posypeme osmaženou strouhankou, vedle navršíme orestované listy a zvěřinové taštičky.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...