Guláš z divočáka a s jeřabinami
Ingredience:1 kg plecka z divočáka
250 g cibule
6 velkých stroužků česneku
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžičku pálivé papriky
1 lžíci drceného kmínu
3 lžíce sádla
5 lžic zavařených jeřabin
2 krajíce tvrdého chleba
sůl
Příprava:Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z tvrdého chleba odstraníme kůrky, nastrouháme ho, přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvilce odstavíme ze sporáku.
Doporučená příloha: