ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Guláš z divočáka a s jeřabinami

Ingredience:

1 kg plecka z divočáka 250 g cibule 6 velkých stroužků česneku 2 lžíce mleté sladké papriky 1 lžičku pálivé papriky 1 lžíci drceného kmínu 3 lžíce sádla 5 lžic zavařených jeřabin 2 krajíce tvrdého chleba sůl


Příprava:

Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín, prolisovaný česnek, promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z tvrdého chleba odstraníme kůrky, nastrouháme ho, přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot bez šťávy. Promícháme a po malé chvilce odstavíme ze sporáku.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...