Guláš zvěřinový
Ingredience:750 g srnčí
jelení
daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece)
100 g slaniny
200 g cibule
sůl
10 g mleté sladké papriky
trochu kmínu
pepř
majoránka
1 bobkový list
2 stroužky česneku
lžíce octa
voda na podlévání
20 g hladké mouky
1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu
4 lžíce kečupu
4 lžíce bílého vína
petrželka
Příprava:Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osmažíme v ní jemně pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřeny česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Šťávu necháme z větší části vysmahnout a zbylou s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s brambory nebo chlebem.
Doporučená příloha: