ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Guláš zvěřinový

Ingredience:

750 g srnčí jelení daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece) 100 g slaniny 200 g cibule sůl 10 g mleté sladké papriky trochu kmínu pepř majoránka 1 bobkový list 2 stroužky česneku lžíce octa voda na podlévání 20 g hladké mouky 1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu 4 lžíce kečupu 4 lžíce bílého vína petrželka


Příprava:

Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osmažíme v ní jemně pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřeny česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Šťávu necháme z větší části vysmahnout a zbylou s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s brambory nebo chlebem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

nové vlákno | přihlásit se do fóra
Vlákno Vytvořil Příspěvky Zobrazení Poslední příspěvek
Vareno ve scotsku Honza
1 3314 Jan Fekete
(24.3.2011 4:31:21 )
Zpracování dat...