Kančí guláš s oreganem
Ingredience:700 g kančího masa
500 g cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
1 vrchovatá lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžíce oregana
sůl
vývar z kostky
2 -3 lžíce tmavé instantní jíšky
2 lžíce zavařených brusinek
Příprava:Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném másle v kastrolu. Jakmile zesklovatí, přidáme nakrájené maso a také orestujeme. Přidáme sůl a koření, promícháme a zalijeme vývarem z kostky. Dusíme pod pokličkou na mírném příkonu tepla, až je maso měkké. Potom vmícháme instatní jíšku a jakmile se trochu provaří, vmícháme ještě do omáčky 2 lžíce brusinek.
Doporučená příloha: