Kančí guláš se smetanou
Ingredience:750 g kančí kýty
3 jalovcové bobule
3 zrnka nového koření
2 cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1/8 l červeného vína
1 lžíce hladké mouky
100 g prorostlé slaniny
1/4 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky soli
1/8 l masového vývaru
1/4 l kysané smetany
pepř
Příprava:Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrtíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme. Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda. Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka. Maso vyjmeme a dáme do mísy. Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Dochutíme a nalejeme na maso.
Doporučená příloha: