ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Kančí guláš se smetanou

Ingredience:

750 g kančí kýty 3 jalovcové bobule 3 zrnka nového koření 2 cibule 2 lžíce oleje 2 lžíce červeného vinného octa 1/8 l červeného vína 1 lžíce hladké mouky 100 g prorostlé slaniny 1/4 lžičky pálivé papriky 1/2 lžičky soli 1/8 l masového vývaru 1/4 l kysané smetany pepř


Příprava:

Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrtíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme. Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda. Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka. Maso vyjmeme a dáme do mísy. Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Dochutíme a nalejeme na maso.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...