Kančí gulášek
Ingredience:1 kg kančího masa, 1,5 dl oleje (4 lžíce sádla), 250 ml červeného vína, 5 středních cibulí, 250 ml rajského protlaku, jalovčinky, bobkový list, sůl, pepř (mletý i celý), gulášová paprika, pálivá paprika, lžíce rumu, chléb na zahuštění.
Příprava:Maso nakrájíme na kousky o hraně 2 cm a naložíme do směsi jalovčinek, bobkového listu, celého pepře, 150ml červeného vína a necháme odležet na chladném místě do druhého dne. Cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme oprané maso od koření, sůl, mletý pepř, sladkou a pálivou papriku (podle libosti, ale nepřehánět). Nejprve zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo, přidáme víno a potom dusíme ve vlastní šťávě a lehce podléváme vodou až je maso téměř měkké. Následně přidáme protlak, podle konzistence vodu a vaříme až je maso hotové. Můžeme zahustit rozdrobenou střídkou staršího chleba. Nakonec vmícháme lžíci rumu.
Doporučená příloha: