ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Kančí gulášek

Ingredience:

1 kg kančího masa, 1,5 dl oleje (4 lžíce sádla), 250 ml červeného vína, 5 středních cibulí, 250 ml rajského protlaku, jalovčinky, bobkový list, sůl, pepř (mletý i celý), gulášová paprika, pálivá paprika, lžíce rumu, chléb na zahuštění.


Příprava:

Maso nakrájíme na kousky o hraně 2 cm a naložíme do směsi jalovčinek, bobkového listu, celého pepře, 150ml červeného vína a necháme odležet na chladném místě do druhého dne. Cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme oprané maso od koření, sůl, mletý pepř, sladkou a pálivou papriku (podle libosti, ale nepřehánět). Nejprve zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo, přidáme víno a potom dusíme ve vlastní šťávě a lehce podléváme vodou až je maso téměř měkké. Následně přidáme protlak, podle konzistence vodu a vaříme až je maso hotové. Můžeme zahustit rozdrobenou střídkou staršího chleba. Nakonec vmícháme lžíci rumu.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...