Maďarský guláš z bažanta
Ingredience:1 bažant
5 lžic sádla
1 větší cibule
4 lžičky sladké mleté papriky
kmín
700g brambor
1-2 menší mrkve
10 lžic rajčatového protlaku (nebo 500g rajčat)
mletý pepř
sůl
Příprava:Na sádle osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Přidáme bažanta nakrájeného na větší kousky a dusíme při občasném podlévání vodou téměř doměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev, rajčatový protlak (nebo rozkrájená rajčata) a vše dusíme doměkka za občasného podlévání vodou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.
Doporučená příloha: