Myslivecký guláš s houbami
Ingredience:750 g srnčí plece (jelení
daňčí)
sůl
pepř
80 g oleje
200 g cibule
1 lžíce mleté papriky
50 g rajčatového protlaku
drcený kmín
5 dl vývaru z masoxu
400 g čerstvých hub
drcený jalovec
citronová kůra
Příprava:Odležené maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na horkém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme mleto paprikou, vložíme nakrájené maso a prudce osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, drcený kmín, podlijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájené houby, drcený jalovec, dolijeme vývarem a dodusíme. Dochutíme solí, pepřem a dobře omytou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Doporučená příloha: