Dubovická jelení kýta
Ingredience:600 g jelení kýty nebo plecka, 80 g slaniny, 50 g másla, 3 dl červeného vína, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl, hladká mouka, citron
Příprava:Odleželou jelení kýtu prošpikujeme slaninou a jemně posypeme tymiánem. Na pekáči podusíme na másle proužky slaniny, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a více cibule, k tomu přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vložíme jelení kýtu, kterou během pečení poléváme šťávou a podléváme červeným vínem. Měkké maso vyjmeme z pekáče, ve zbytku červeného vína rozšleháme trochu hladké mouky a šťávu zahustíme. Za kápneme citronovou šťávou a dosolíme.
Doporučená příloha:Podáváme s knedlíkem.