Dušené jelení maso
Ingredience:· 500 g jeleního masa
· sůl
· mletý pepř
· hladká mouka
· tuk
· 250 ml bílého vína
· celý pepř
· 1 bobkový list
· majoránka
· 2 cibule
· 4 brambory
· 2 lžíce rajského protlaku
· 2 mrkve
Příprava:Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmažíme na rozpáleném tuku. Potom opečené kostky masa zalijeme bílým vínem, přidáme celý černý pepř, bobkový list a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka.
Až je maso měkké, přidáme očišťěnou a nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené brambory, rajský protlak, mrkev nakrájenou na kolečka a majoránkou. Zalijeme zbytkem vína a dusíme tak dlouho, až všechno změkne.
Doporučená příloha: