ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Dušené jelení maso s omáčkou

Ingredience:

· 500 g jeleního masa · 70 g uzené slaniny · 1 - 2 cibule · sůl · mletá paprika · 150 g kořenové zeleniny · celý černý pepř · 2 hřebíčky · 3 kuličky jalovce · 100 ml červeného vína · 5 sušených švestek · 20 g vlašských ořechů · 20 g másla · 20 g hladké mouky · 30 g chlebové kůrky


Příprava:

Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou utěrkou. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme a potom přidáme a opečeme přirpavené jelení maso. Osolíme, zaprášíme paprikou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme víno, nakrájené sušené švestky a nasekané vlašské ořechy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, se kterou omáčku zahustíme, přidáme trochu chlebové kůrky a povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na plátky masa.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...