Dušené jelení maso s omáčkou
Ingredience:· 500 g jeleního masa
· 70 g uzené slaniny
· 1 - 2 cibule
· sůl
· mletá paprika
· 150 g kořenové zeleniny
· celý černý pepř
· 2 hřebíčky
· 3 kuličky jalovce
· 100 ml červeného vína
· 5 sušených švestek
· 20 g vlašských ořechů
· 20 g másla
· 20 g hladké mouky
· 30 g chlebové kůrky
Příprava:Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou utěrkou. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme a potom přidáme a opečeme přirpavené jelení maso. Osolíme, zaprášíme paprikou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme víno, nakrájené sušené švestky a nasekané vlašské ořechy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, se kterou omáčku zahustíme, přidáme trochu chlebové kůrky a povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na plátky masa.
Doporučená příloha: