Jelení guláš
Ingredience:· 600 g zvěřiny
· 150 g slaniny
· 2 cibule
· 2 lžíce sádla
· 4 stroužky česneku
· sůl
· mletý pepř
· mletá paprika
· 150 g čerstvých hub
· 250 g brambor
· 2 papriky
· 2 rajčata
· majoránka
· 200 ml červeného vína
Příprava:Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a opět osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, houby, papriky, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Nakrájená rajčata vložíme do guláše, promícháme a krátce provaříme. Před podáváním dochutíme majoránkou.
Doporučená příloha: