ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Myslivecká kuchařka

Jelení hřbet s ořechovou krustou

Ingredience:

800 g jeleního hřbetu * 1 lžíce mletého koření na divočinu * sůl a mletý pepř * 2 lžíce olivového oleje * hrst vlašských ořechů * 1 lžíce čerstvého rozmarýnu a tymiánu * 2 lžíce strouhanky * 3 lžíce másla * 2 pomeranče * 1 lžička cukru krupice * 150 ml bílého vína * 1 lžíce pomerančové zavařeniny a 100 ml džusu, lžička pomerančové kůry


Příprava:

1. Maso odblaníme, okořeníme, potřeme olejem a dáme odležet. 2. Červené zelí připravíme tradičním způsobem. Na ořechovou krustu promícháme 2 lžíce másla s ořechy, bylinkami, strouhankou a osolíme. 3. Maso ze všech stran opečeme, potřeme ořech. směsí a vrátíme do pekáče. Pečeme při 180 stupních asi 20-25 minut, maso dáme stranou. 4. Do výpeku přidáme máslo, oloupaný a nakrájený pomeranč, poprášíme cukrem, zalijeme bílým vínem a prohřejeme. Pomeranče přendáme k masu, do šťávy přidáme lžíci zavařeniny a pomerančovou šťávu a kůru a ještě chvíli vaříme, dokud šťáva nezhoustne.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

 
Nové vlákno
Příspěvky mohou přidávat pouze předplatitelé a členové ČMMJ.
Pro přidání příspěvku se musíte zaregistrovat nebo přihlásit.
 
   
 
 Security code (opište prosím čísla z obrázku)
Zpracování dat...